Info - Contact

DIDGE DOCTOR ® Swinnen Stephane Charles

Stephane Charles Swinnen reisde in 2001 naar Australië met één doel voor ogen: de ademhalingstechniek die toegepast wordt bij het bespelen van het blaasinstrument ‘didgeridoo’ analyseren, begrijpen en concretiseren. Na zijn terugkeer ging hij onmiddellijk doceren. Daarbij richtte hij zich specifiek op de uitzonderlijke ademhalingstechniek. Van 2007 tot 2013 organiseerde hij voor het eerst als Didge Doctor® kwaliteitsvolle cursussen met het oog op een individuele pedagogische begeleiding binnen een groep. Hij organiseerde onder andere ook de ‘Dag van de langste adem’ voor de eerste maal in het CC Coloma / Sint-Pieters-Leeuw in 2007, reisde verder naar CC Westrand / Dilbeek in 2008 en belandde in 2009 in Jazz Studio Antwerpen.

Didge Doctor® gaf cursus in culturele centra en onderwijsinstellingen. Hij begeleidde er ademhalingspatiënten van alle leeftijdscategorieën en uiteraard ook personen met interesse voor het blaasinstrument.  Zowel jong en oud ondervonden tijdens de opleidingen de ademhalingstechniek als essentieel. De cursus richtte zich specifiek tot ademhalingspatiënten.

De daarna volgende jaren (van 2014 tot 2022) heeft hij vooral achter de schermen gewerkt met daadwerkelijk behaalde resultaten en een verhoogde levenskwaliteit voor de patiënt als gevolg.

 

CONTACT

U kan Didge Doctor® contacteren via mail